Sunday, 21 August 2016

LANDMARK STUDY SHAKLEE [Part 1]

Apa tuu landmark? Landmark ni kita guna untuk kenalpasti sesuatu. Ia umpama rujukan buat kita. Misalnya KLCC adalah salah satu contoh landmark Malaysia. Legoland contoh landmark Johor.

Landmark Study Shaklee pula ialah rujukan perbandingan jika masyarakat tanya tentang supplemen semulajadi ini.
Kita biasa baca Landmark study sebelum2 ini, yang mana perbandingan antara orang yang ambil vitamin dan tidak ambil vitamin.

Istimewanya Landmark Study Shaklee pula ditambah satu lagi golongan perbandingan.
  • Golongan tidak ambil vitamin/supplemen vs
  • Golongan ambil vitamin (jenama2 lain) vs 
  • Golongan ambil Shaklee

Tujuan Mr Roger Barnett, CEO Shaklee menjalankan Landmark Study ini ialah untuk mengumpulkan data saintifik yang membuktikan produk Shaklee ini berbeza dari jenama lain.

Dalam kajian ini, lebih 1000 orang sampel terlibat. Mereka dibahagikan kepada 3 kumpulan (di atas).

Kajian Landmark ini dilakukan oleh Dr Gladys Block & team penyelidiknya dari Universiti of California di Berkeley. Dr Block merupakan profesor terkemuka dalam bidang Epidemiologi di USA. Dr Block mempunyai kuasa penuh ke atas kajian yang dilakukan. Apa jua keputusan kajian, sama ada positif atau negatif, ia tetap akan diterbitkan dan dikongsi kepada umum.
Bagi mengukuhkan lagi keputusan dan kesimpulan kajian yang telah diterbitkan, pihak ketiga dilantik sebagai "peer review". Pihak ketiga ini akan mengesahkan dan memastikan semua yang diterbitkan adalah yang BENAR BENAR BENAR belaka.

Atas dasar standard dan data2 saintifik inilah saya memilih Shaklee.

Nantikan keputusannya!!!
LANDMARK STUDY SHAKLEE [Part 2]

No comments:

Post a Comment